Boktyven

I går var jeg og min kjære vennine Janne på kino og så Boktyven. Og den var så bra! Gikk over alle forventninger for å være ærlig. En skikkelig fin film og den var så inspirerende. Etter at vi var ferdige hadde vi begge skikkelig motivasjon til å begynne å gjøre det vi ville, bruke mer tid på de viktige menneskene rundt oss og virkelig sette pris på dem!


Filmen handler om en liten jente som heter Liesel. Hun lever under andre verdenskrig og blir sendt bort fra moren ettersom hun er en kommunist. Hun blir etterhvert veldig glad i den nye mammaen og pappaen sin, og nabogutten Rudy. Rudy var bare verdens skjønneste gutt! Alle gutter burde være mer som han. I hvertfall. Familien hun bor hos gjemmer i hvertfall en jøde etterhvert, han heter Max og Liesel blir veldig glad i han også. Han er veldig nære på å dø veldig mange ganger, og Liesel , som akkurat har lært å lese og skrive, begynner å lese for han. Hun "låner" bøker fra borgemesterens hustru, uten at hun vet det. (ganske sikker på at det var borgemesteren, men skal ikke si det helt sant). 

Du følger henne gjennom mange år og mange fantestreker, mens krigen pågår. En natt, helt uforbredt, blir byen hun bor i bombet. Og alle hun elsker, Rudy, mammaen sin og pappaen hennes, dør. Max finner hun senere igjen når hun jobber for faren til Rudy. Og hun lever selv til hun er godt over 90 år. 

Har du sett boktyven? Isåfall hva syns du? 

Én kommentar

LM

08.02.2014 kl.17:56

Jeg skal lese boka når jeg er ferdig med de jeg har som er uleste :D

Anja Karine Bjørnsen

08.02.2014 kl.18:29

LM: Ja, det høres ut som en god ide! :)

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Anja Karine Bjørnsen, jeg er en 17 år gammel jente fra Drangedal som interreserer med for skyting, trening og å lage mat. Drømmen min er å få oppleve verden. Og dette er mitt liv, upyntet.Kontakt

anja-kb@hotmail.com


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt


hits