Sjokolademuffins

Hei søte! Her er en oppskrift på sjokolademuffins uten melk, egg og hvetemel. Jeg syns selv de var kjempegode, men de er sikkert ikke noe for kresne folk.. 

 

Det du trenger:

3 dl mandler 

10 ferske dadler

2 ts malt kardemomme

1/2 dl kakao pulver

3/4 dl kokosolje

1/2 vaniljestang eller litt vaniljepulver

1 eple 

3 dl blåbær 



Jeg brukte 2 dl mandler og 1 dl hasselnøtter, så det går bra å bruke det også hvis man ønsker. 

 

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 175 grader 

2. Kjør nøttene til fint mel i en kjøkkenmaskin. 

3. Ta ut steinene fra dadlene og kjør dadler, kardemomme, kakao og kokosolje inn i melet.


4. Tilsett frøene til vaniljestangen eller 3/4 ts med vaniljepulver til blandingen. Riv eplet grovt og ha det i maskinen. Kjør til deigen er glatt.

5. Ha i blåbær og kjør litt til. 


6. Fordel deigen i små muffinsformer, 2 ss på hver ca. 

I oppskriften stod det 14 stk men jeg fikk bare 11. 

7. Stekes i ovnen på nederste rille i 25 minutter. Mine var fortsatt gange bløte på innsiden etter 25 minutter så stekte dem litt til men de ble ikke noe bedre, så regner med at de skal være sånn. Avkjøles på rist.



Bon appétit ♥



Ingen kommentarer

norabjornson

25.03.2014 kl.14:28

De så utrolig gode ut! Husker tanten min lagde noe raw-food til dessert en gang, det var også med dadler og smakte kjempedigg! Så disse må prøves ut :)

Skriv en ny kommentar

+ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Anja Karine Bjørnsen, jeg er en 17 år gammel jente fra Drangedal som interreserer med for skyting, trening og å lage mat. Drømmen min er å få oppleve verden. Og dette er mitt liv, upyntet.



Kontakt

anja-kb@hotmail.com


Kategorier




Arkiv









Gratisdesign laget av Tonjemt


hits