Hjemmelaget iskaffeHeisann!

Okei, denne er veldig god syns jeg da. Og det er så lett å lage iskaffe selv! Så derfor tenkte jeg å vise dere en litt sunnere versjon av den typen man får kjøpt i butikken.

 

Her er det du trenger:

Jeg bruker som regel skummet melk, men det hadde vi ikke hjemme for øyeblikket. Man kan også bruke all slags typer søtningsmiddel. Her har jeg brukt agavesirup, men det går helt fint ann å bruke stevia, sukrin eller honning hvis man heller vil det. Vaniljepulver er selvfølgelig valgfritt å bruke. 

Du kan også bruker isbiter oppi slik at den faktisk blir "iskaffe", eller lage den og la den stå i kjøleskapet. 

 

Slik gjør du: 

1. Kok opp vannn og bland ut espresso pulveret som anvist på pakken. Og rør det ut godt.

2. Ha i søtningsstoff etter ønske. Jeg liker at det er søtt så derfor lager jeg den som regel ganske så søt. Og bland det godt.

3. Hell så i melken, her også må selv se litt på hvor sterk/svak smak du vil ha. Og ha oppi vaniljepulver hvis ønsket. Håper det smaker! ♥


 

Liker du iskaffe?

Let's fly away

Day 4:  Fem land du vil reise til og hvorfor.

 

Australia 


Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Australia! Det ser så idyllisk ut, med surfing, klart vann, kule mennesker som snakker morsomt og morsomme dyrearter. Jeg har hatt en del om Australias historie opp gjennom skolegangen, så det kan hende jeg ser på landet som mer enn det det egentlig er. Men jeg har uansett utrolig lyst til å reise til dette landet og få oppleve det. Hvis jeg skal utdanne meg til vertinær i Australia vet jeg at det går ann å få utdanningen godkjent, så å bo der et år eller to hadde vert perfekt.

 

Italia 

Jeg har aldri vært i Italia men det hadde vert så gøy. Alle bildene jeg har sett fra landet er så fine! Jeg kunne også godt tenkt meg å bo her en stund bare for å få oppleve kulturen, og det ordentlige Italia. Som jeg håper innebærer pizza, vin, masse mer mat, og avslappede mennesker. Det ser så romantiskt ut der, og mye kunst og historie. Så å reise til Italia hadde vert en opplevelse.

 

Frankrike

The city of love. Okei, jeg kan godt bo her også et år eller noe, for å være ærlig så har jeg ingen planer om å bo noe serlig i Norge før jeg regner som pensjonist. Og kanskje ikke etter det heller. Men Frankrike er jo så nydelig! Nice og Paris og alt sammen. Jeg har hørt at det kan være ganske farlig utenfor Paris, men igjen, hvor er det det ikke er farlig lenger i verden? Å få se eiffeltårner, gå til toppen og bare kunne se ut over byen, eller sitte på en gatecafé og bare se på mennesker en hel dag er noe jeg må gjøre når jeg reiser til Frankrike.

 

Afrika 

Selvfølgelig er ikke Afrika et land, det er jo et kontinent. Men jag klarte ikke å bestemme meg for bare ett land i Afrika jeg vil resie til. Som sagt tidligere kunne jeg tenke meg å jobbe i et av utviklingslandene på dette kontinentet. Og jeg hart fortsatt så mye å se, og kulturer å oppleve i disse landene at jeg ikke vil velge vekk noen. Landene jeg har vært i har vært så fine, men de har ligget sør på kontinentet, så å reise til et land mer nordliggende eller i midten av Afrika hadde vert veldig gøy!

 

Cuba

JEG MÅ TIL CUBA! Jeg må oppleve dette landet før det blir sånn som alle andre land. Og jeg er stressa for at jeg ikke kommer til å rekke det. Læreren min sa det på ungdomsskolen, en vennine sa det når jeg begynnte på videregående. "Cuba kommer til å bli demokratisk, du må oppleve det slik som der er nå". Men der er jo to år siden! Landet er jo så nydelig, og hvis jeg kunne ville jeg reist dit med en gang, i dag for eksempel. Men det kommer ikke til å skje, tror ikke jeg kommer til å reise dit i år heller. Så får håpe det blir en tur neste år eller noe!

 

 

Hvor vil du reise?

How about sun?

Day 3: 10 ting du liker og 10 ting du ikke liker

 

Liker:

♥ Solskinn ♥ Bøker ♥ Opplevelser ♥ Frokost ♥ Dyr ♥ Trening ♥ Kjærlighet ♥ Baking ♥ Filmer ♥ Fashion ♥ 

        

 

Ikke liker: 

♦ Mobbing ♦ Edderkopper ♦ Drama ♦ Sure mennesker ♦ Skolearbeid ♦ Gom ♦ Mørket ♦ Høyder ♦ Gnagere ♦ Insekter ♦

 

Hva liker du?

Følg meg forresten på Tumblr HER

Change

Day 2: Hvordan har du forandret deg di siste to årene?

 

Di siste to årene har jeg forandret meg ganske mye. Det har vært veldig mye opp og ned, både på selvtillit og innstilling til forskjellige ting. Jeg har fått et ganske dårlig selvbilde etter jeg gikk en del opp i vekt når jeg hadde kyssesyken. Men jeg har på en måte bestemt meg litt mer på hvem jeg vil være og hva jeg liker å gjøre på fritiden.

Når jeg blir stor vil jeg jobbe med dyr, mennesker eller miljøet. Det må bli en av dem, så lenge jeg hjelper til med noe. Om det er som dyrepleier, eller lærer i et utviklingsland eller som en bonde som dyrker økologisk mat så går det for det samme, så lenge det ikke er nordsjøarbeider. Drømmen har alltid vært dyrlege, men dyrlege i Norge høres så kjedelig ut, derfor vill jeg utdanne meg til viltdyr-dyrlege for afrikanske dyr. Etter jeg var i Zimbabwe i 2012 har jeg vell blitt mer sikker på at det er riktig for meg. 
Jeg har også blitt mye mer eventyrysten. Å se, smake, føle og oppleve det verden har å by på er noe jeg har lyst til, så et friår etter videregående må nokk til. Jeg har også blitt mer oppmerksom på hva jeg spiser og hvor det kommer fra, at det er bra for både meg og miljøet. 

I klesveien kan jeg ikke påstå att jeg har blitt noe flinkere, men jeg vet sånn inders inne hva jeg vil gå i så en dag klarer jeg vell å begynne å bruke den stilen. 

 

Danser på bordet

Day 1: Rare ting du gjør når du er alene.

 

Superstjerne 

Jeg setter musikken på full guffe og synger og danser til så og si alle sangene som spiller. Og det er ikke litt synging og dansing heller, det er veldig mye synging og dansing med en latemikrofon i hånda. Men det er morsomt da, å spille en artist som Beyoncé eller Rihanna og bare kunne ta helt av med dansinga. Greit at det ikke er noen hjemme heller for da er det ingen som hører når jeg bommer på tonene.

 

 Matprogram 

Når jeg skal lage mat eller baker eller bare styrer på kjøkkenet later jeg som om jeg har mitt eget tv program. Jeg forteller om alt jeg gjør, på engelsk, slik som de kokkene i matprogrammene gjør. Leker litt Jamie Oliver eller Gordon Ramsay, kutter grønnsaker veldig fort og sier sånn "og siden jeg ikke har jukset litt må vi vente i 40 min til kaken er ferdig". Haha, okei det er kanskje litt rart. Men det er virkelig morsomt. De gangene jeg kommer over ord jeg ikke vet hva heter på engelsk, blir det som regen en veldig god "the julekalender" blanding av engelsk og norsk.

 

Kattehviskeren 

De gangene jeg er alene hjemme er heldighvis pus der, hun heter Tigerlilje og har vært min siden jeg var gansk eliten. Hun  oppfører seg ganske ofte som en hund, følger etter oss på tur eller tigger etter mat... Og når jeg da ikke snakker med megselv snakker jeg til henne. Det blir mest som å snakke til seg selv, for hun svarer ikke, men hun er kosete da så når du snakker til hun bare kommer hun og kneker seg innat klærne dine. 

 

Nå er jeg så trøtt at jeg tror jeg nesten bare må legge meg, god natt godtfolk. 

Ny 30 days challenge
Hei søte!

Setter i gang en ny 30 days challenge. Trenger å ha noe annet enn skolearbeid å tenke på, og noe som gjør at jeg faktisk blogger hver dag. Denne gangen har jeg ikke tentk til å stoppe opp midt i, det er så typisk meg, men ikke denne gangen. Her er challengen:

1. Rare ting du gjør når du er alene.

2. Hvordan har du forandret deg de siste to årene?

3. 10 ting du liker og 10 ting du ikke liker. 

4. Fem land du vil reise til og hvorfor.

5. Din deffinisjon av kjærlighet.

6. Hvor ser du deg selv om 10 år?

7. Fem beste filmene og hvorfor du mener det. 

8. Tre ting du alltid har hatt lyst til å gjøre. 

9. Favoritt quote

10. Hva er du redd for?

11. Favoritt bok og hvorfor.

12. 3 ting du liker med degselv og hvor konfortabel du er i din egen kropp.

13. Noe du er god på/i.

14. Dine favoritt instagramer.

15. Din favoritt oppskrift.

16. Noe du bare går med hjemme.

17. Fem mannlige kjendiser du finner attraktive.

18. Hva har du i vesken?

19. Noe du alltid tenker "men hva viss.." om

20. Et bilde av degselv som liten

21. Favoritt årstid og hvorfor.

22. 15 fakta om degselv. 

23. Putt iPoden din på shuffle "vis" de ti første sangene.

24. Stjernetegnet ditt og hvordan du syns det passer deg. 

25. Artister eller band du har sett live.

26. Et bilde av degselv sammen med familien din. 

27. Dinne favoritt tumblrs.

28. Favoritt dikt. 

29. Hva ville du gjort hvis du fikk gjøre hva du ville?

30. Oppgutrer og nedturer i løped av challengen. 

Jeg har blandet litt flere forskjellige challenger jeg fant og valgt ut de oppgavene som jeg syns høres morsomme ut. Denne challengen er som sagt for at jeg skal klare å holde meg til å blogge litt hver dag og for at dere skal bli bedre kjent med meg, dessuten er det veldig gøy da!

Dag en kommer senere i dag♥ 

 

Hva syns du om challengen?

Løype!

Hei alle sammen! 

I dag stod jeg i bakken for første gang i år. Vi har ikke hatt noe snø før nå i det siste så det var virkelig morsomt å endelig få brukt brettet mitt litt igjen. Jeg reiste opp med Kristoffer, mamma og Taran og vi stof vell helt til det nesten stengte. Det første jeg gjorde var å tryne selvfølgelig, var ikke nedoverbakke engang... Men jeg tok en del bilder med iPhonen og det var jo veldig koselig. 

Kristoffer prøvde ut en del av hoppa her oppe også. Jeg er ikke så veldig flink på den fronten. Begynte så smått å hoppe på jordet i påska i fjordt, og da landet jeg jo i nysnå så det gjorde ikke så vondt. Men når jeg skulle prøve meg i bakken gikk jeg rett på rumpa. Så i dag ble det bare å venne seg til å stå i bakken igjen. 

Ser ut som han har ordentlig peiling på brett!


Søte kjæresten min varmet føttene mine! De var så frosne at eg trodde se skule falle av.. Vi måtte ta en pause bare etter andre turen forde de gjorde så vondt. Han ga forresten streng beskjed om at disse bildene ikke skulle ut på bloggen, men jeg syns de burde det!


Det snødde veldig mye i dag, helt på slutten ble det så ille og så dårlig lys at jeg ikke klarte å se de svære hoppa som stod midt i bakken, holdt på å kjøre rett på ett! Det ville sett bra ut.. 

Når vi kom hjem måtte Kristoffer hjem, så jeg og Taran koste oss med kakao og "Barnepiken". Gøy med kvalitetsdik med lillesøster.

 

 Hva har du gjordt i dag?

GulrotsmoothieHei!

Dette blir den første oppskriftsposten min! Og det er morsomt. Jeg lagde denne til frokost i dag, den er veldig god og man blir ganske mett av den, men det holder ikke så lenge så du kan godt lage litt mat i tilleg.

 

Her er det du trenger:

2 Gulrøtter

1 Appelsin

1 Eple

1 Banan 

1 dl Kokosmelk 

1 dl Eplejuice

 

Jeg lagde egen juice av to grønne elper i juicemaskinen vi her her hjemme. Hvis du ikke har det går det veldig fint ann å bare bruke vanlig eplejuice. 
 

Slik gjør du:

1. Press appelsinen. Riv eple og gulrøttene, velg selv om du vil ha med eller uten skallet, men bruk helst skallet. Del bananen i biter og ha alt sammen i en blender. 

2. Hell deretter kokosmelken og eplejuicen sammen med blandingen og bland godt. 

Enjoy!


Inspiration
Jeg vet jeg ikke har blogget så veldig mye nå i det siste. Og jeg vet at dere ikke vil høre om hvor mye lekser jeg har hatt og prøver og ect.. Derfor skal dere ikke det ♥ Ville bare dele litt inspirasjon med dere, bilde er fra we heart it.

Ha en fin dag videre ♥ 
2014 Bucket List

 
I tilleg til nyttårsforsettelsene jeg har laget meg har jeg også skrevet en bucket list det jeg skriver ned de tingene jeg vil gjøre og hva jeg skal ha oppnådd i løpet av 2014, og ettersom jeg gjøre disse tingene skal jeg krysse dem av! Jeg kommer nok til å tilføye mer, men dette er i hvertfall starten. Noen av dem ligner mer på nyttårsforsetter enn dem helt øverst, men jeg fant ut at de får være med de også.
Andre ting jeg kommer til å gjøre er å tilbringe en hel dag i sengen sammen med kristoffer og se disney filmer, han vet det ikke enda men jeg kommer til å tvinge han ♥ Jeg vil også prøve å få til at jeg lager en ny oppskrift minst hver uke. Det blir i hvertfall 52 oppskrifter så dere kan glede dere! Jeg skal også prøve ut en del av DIY tipsene jeg finner, finnes så masse fint over alt som jeg har så lyst til å prøve ut.

Har du en egen bucket liste? 

Follow my blog with Bloglovin

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013
+ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Anja Karine Bjørnsen, jeg er en 17 år gammel jente fra Drangedal som interreserer med for skyting, trening og å lage mat. Drømmen min er å få oppleve verden. Og dette er mitt liv, upyntet.Kontakt

anja-kb@hotmail.com


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt

hits