Karrisuppe

Heisann, da syntes jeg dere skulle få en liten oppskrift av meg. Jeg er syk så har vært hjemme fra skolen i dag og i går, men Inger var så grei at hun laget kyllingsyppe til meg tidligere i dag!

Her er oppskiften, den er opprinnelig Taran sin, så all kredit til henne. Vi har ikke pleid å ha grønnsaker i rett og slett forde vi ikke tenkte på det tidligere, men det har føltes som om noe har manglet så vi fant ut at neste gang skal det oppi med grønnsaker! Hvis du har grønnsaker oppi ville jeg annbefalt å ikke bruke så mye kylling forde det er ganske masse kylling beregnet på en person. 

 

2 personer

Ingredienser

- ca.400g kyllingkjøttdeig

- 1 vanlig løk

- en halv chilli 

- 1-2 hvitløksfedd (kommer ann på om du liker hvitløk eller ikke)

- 0,5 dl utblandet kyllingbuljong

- 1 boks kokosmelk

- 2 ss creme fresh

- 1,5 ts karri 

- en halv ts gurkemeie

- salt og pepper etter smak

du kan også steke grønnsaker å ha oppi hvis du ønsker det for eksempel sjampinjong, gulrøtter og/eller paprika er godt. 

 

Slik gjør du:

1. Stek kyllingkjøttdeigen, chilli, løk og grønnsaker i olje sammen med karrien.

2. Hell over buljong, kokosmelk, creme fresh, gurkemeie og salt og pepper. Det kan være lurt å ha det over i en kjele på dette punktet hvis du har en liten stekepanne. 

3. La den så putre i noen minutter til du ikke orker å vente lengre ;-) 

 

P.S; den kan være litt sterk for noen så du får smake det litt til etter slik du ønsker den. 

 

♥ Bon appetit

 

 

 

Smiley

Day 20: Et bilde av degselv som liten

♥ liten og lykkelig ♥

Men hva hvis?

Day 19: Noe du alltid tenker "men hva hvis.." om

Hva hvis flyet styrter: Hva skal jeg gjøre da? Hvis jeg sitter på flyet og det styrter og jeg overlever og ingen andre, ser jeg det som et veldig stort problem. Men hvis jeg dør og resten av familien min eller deler overlever vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Jeg liker ikke tenke på det, blir litt sånn "jo mer du tenker på det, jo større sjangse er det for at det skjer..." 
Hva hvis bilen krasjer: Og enda være, hva hvis jeg kjører?! Jeg husker da jeg var mindre fikk jeg panikk da jeg satt meg inn i bilen og vi begynte å kjøre, for jeg hadde jo ikke på meg hjelm... Haha.
Hva hvis jeg ikke kommer inn på di studiene jeg vil?: Dette har jeg tenkt på ganske lenge, eller hvertfall ofte nok. Medisinstudier krever skyhøye karakterer, og hvis jeg ikke å komme inn i hverken Norge eller utlandet vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Når jeg gikk på ungdomsskolen hadde vi en lærer, han fortalte oss at han hadde misunnet dem som klarte å bare gå videre med livene sine selv om de ikke hadde kommet inn på den videregående skolen de hadde som førstevalg, og bare gikk ut og satset på verden. Jeg føler dette blir litt det samme der jeg er den andre delen han ikke misunnet. Det mennesket som ville ligget hjemme og råtnet i senga forde livet mitt gikk i vasken. Haha

Tenerife

Aloha! Her er bildene fra Tenerife turen, vi gjorde så mye morro og det var så gøy å se hvor glade besta og bestefar ble da vi kom ned for å besøke dem!


Hotellet vi lå på lå ikke så langt vekk fra leilighetsblokken til besteforeldrene mine. Vi kunne faktisk se bort til dem fra verandaen! Hotellet var veldig søtt, det var vell egentlig mer leiligheter dette også, og det var bygget så pent med hvite vegger og rød takstein og trapper som gikk i alle mulige vinkler. Litt sånn som på Galtvort :-)

De neste bildene under er fra den første dagen da vi kom ned, rommet var ikke ferdig vasket ut av så vi bare skiftet og gikk for å møte bestefar og besta. Ja og is da, trofast følgesvenn under hele turen! Vi spiste veldig masse is... 
Det du ser over er da utsikten fra verandaen vår, jeg og Taran fikk rom oppe med eget bad og "balkong" så disse er tatt fra toppetasjen. Første dagen måtte vi jo også skaffe noe mat! Vi bodde jo som sagt i en leilighet der man må fikse mat selv, så besta viste oss en frukt butikk der de pleide å kjøpe grønnsaker og slikt, og fy søren så masse rart! Vi kom hjem igjen med bæreposer fylt med frukt og grønnsaker vi egentlig ikke visste helt hva var.


Samme kvelden hadde jo bestefar reservert bord på den paella resturangen, så her får dere se den kjekke kelneren vår, haha. Litt for gammel for meg kanskje?Dag to gikk til å spise vår første ordentlige frokost der nede etterfulgt av en joggetur som alle sammen ble med på! Tommel opp pappa (Y) Lunsjen bestod av et kafé besøk med cæsar salat etterfulgt av mer iskrem. Vi hadde bestemt oss dagen i forveien at vi skulle bruke dagen på å gå til Las Americas og kikke der. Og på vei bort så vi disse flotte kunstverkene: 


Så flinke! 


Den her hadde de laget på stranden "vår" i Los Christianos, men den så vi ikke før det ble kveld og vi var på vei hjem igjen. Den var vel egentlig den fineste av dem alle, den var enda mer gjennomført og hadde kjempemasse detaljer over alt. Vi diskuterte litt over hvordan de lagde disse og konkluderte vell med at de bygget dem og vannet dem og passet på dem om natten. Det går jo ikke ann å bygge et nytt sandslott som dette hver eneste dag... 


Den kvelden spiste vi kjøttkaker i brun saus og poteter, haha. Så mye for å reise til spania, norsk mat. Neida, det var kjempegodt! Og bestefar hadde laget egen surkål og greier. Morningen dag tre jogget vi opp på toppen av et av fjellene som lå rundt byen vi bodde i. Vi hadde med oss mat i ryggsekken til pappa, så når vi kom på toppen og sola kom opp koste vi oss med nybakt brød og godt pålegg.

Pappa: Her, ta bilde av min også! Og så tar jeg vekk toppen litt sånn at du kan se den løken. 

haha ♥

Samme dagen reiste vi tilbake til Las Americas og spiste på Hard Rock Café. Jeg og Taran fikk paraply-drinker og bestefar syns det var hysterisk morsomt med de flaggene vi fikk på toppeb av burgerne. Det ble en del kafé besøk i løpet av turen, men det er jo nesten like billig å spise ute som om man handler inn til mat hjemme og her nede er det jo kultur. Føler jeg egentlig bare snakker om mat, men det var veldig mye god mat der nede! Og vi spiste ganske masse.

På onsdagen tok vi bussen inn til Santa Cruz, hovedstaden. Vi gikk litt rundt og så i den nye delen av byen før vi ble sultne og bestemte oss for å skaffe noe lunsj. Vi kjøpte rundstykker, bananer, jordbær, muffins og noe annet smått godt før vi la i vei for å finne en bra plass å sitte for å spise.
Vi endte opp utenfor operaen til Tenerife og satt der og spiste og koste oss! Jeg ble helt avhengig av kaffe der nede for du kan jo få kaffe med varm melk og sukker! Det blir jo nesten sånn jeg lager hjemme bare varm og det var så godt. (vet du kan få det inorge også men da kan du ikke si  "un café con leche, por favor")

De hadde malt masse bilder va kjente fok på steinene nedenfor operaen. Det var veldig kult, men jeg ikke kunne se noen norske kjente musikkere.

Etter maten gikk vi til bake til busstasjonen og fikk satt oss på en sånn turist buss hvor man kunne hoppe av og på som man ville. Det var igrunn veldig kjekt for vi viste ikke helt hvor vi skulle gjøre av oss. Men vi hoppet i hvertfall av i den gamle delen av byen og der var det så nydelig! Søte og koselige gater, mange små søte kaféer og søte butikker. Taran hadde veldig lyst til å få sett noe kunst, så vi beskte ett av kunstmuseene de hadde i byen som både hadde en moderne og en gammel kunst av deling. 

Det ble jo selvfølgelig spist mer is og brukt enda mer kart! Så ja, kan godt kalle oss godt norske turister.
Dette er da slik operahuset til Tenerife ser ut, det skal forestille en bølge som bryter, men jeg syns egentlig det ser litt ut som paven på en krabbe men det er nå så.

Vi spiste en god middag på en søt liten resturang i et lite smug før vi tok bussen tilbake til Los Christianos. 

Og slik så dagen vi hadde tenkt til å teilbringe på stranden ut! Vi lå der i kanskje to timer før vi bestemte oss for å gjøre noe annet. Rastløse mennesker, ja jeg vet. Klarer ikke bare ligge der og ikke gjøre noe, spessielt ikke hvis det faktisk ikke er noe sol!


Den dagen hadde de et lite marked på promenaden der de solgte alt av kaker til pynteting, så jeg, Taran og beste fikk kjøpt oss hver vår dessert før vi skule ut og spise tapas med resten av gjengen sammen med en del vanner av besta og bestefar. 

Det var en kjempekoselig kveld, han ene som var der som hetet Timmo hadde så mye morsomt å si! Jeg klarte ikke la være å le. 


Slik så da en typsk frokost ut. Og pappa var veldig stolt av alt pålegget han hadde kjøpt, spessielt seranoskinken. Senere den dagen leide vi sykler og syklet til den byen som ligger bortenfor Las Americas igjen. Det var en veldig koselig tur, sola skinnte og fuglene kvitret, haha, neida men det var i hvertfall veldig gøy :-)

 Her var vi masse, haha! 

Vi fikk forresten badet her også, vi måtte jo kjøle oss ned etter en lang dag på sykkelen. Merket det i fua dagen etterpå når vi skulle sykle ned til den ene burikken og handle litt til frukost. 


Han her har jeg på film og da stod han ikke stille, han snakker med en hund som bjeffet på han og lagde grimaser, men med en gang Taran løftet kameraet var det rett i posisjon. Inger fikk ikke vert med på den tapasmiddagen vi hadde med besta of bestfar forde hun følte seg litt dårlig, så da ble det tapas denne dagen også! Her hadde de sjokoladefondue på dessertkartet, så da måtte vi bare ha det! Jeg og Taran bestilte også varm kakao, og kelneren sa bare "Dere er virkelig glad i sjokolade" før han gikk..Den siste dagen skulle vi egentlig ha vært på Teide, men siden det snødde så der oppe ble det steng for alle som skulle opp og vi bestemte oss for å heller ta med oss besta og bestefar på piknkk på standen. Og dere kan bare gjette hvor mange blikk vi fikk av folk som gikk forbi og sa ting som "Åe, det var snart, det skulle vi også gjodt", eller " Hvorfor har ikke vi tenkt på det?" eller "Å, har dere piknikk, nei så koselig". Det var veldig kos, og jeg tror besteforenldrene mine satt pris på det og satt pris på at vi ikke dro dem hele Tenerife rundt, haha. 


Når vi var på vei tilbake la vi jo merke til demonstrantene som støttet sine kjære i Venezuela og dette er da utsikten fra blokken til besta og bestefar. 

Siste kvleden spiste vi på resturang med bestis og besta, og alt i alt har jeg hatt en kjempefin tur! Så håper jeg dere likte bildene :-) 

Hva har jeg i vesken?

Day 18: Hva har du i vesken?

mobil ♥ nøkler ♥ OB ♥ hårstrikk ♥ halspastiller ♥ vann ♥ lommebok ♥ EOS ♥
Heisann!
Dette er da det jeg pleier å ha med meg over alt. Andre ting jeg pleier å ha med meg er ibux og paracet, musikk ørepropper ting (vet ikke helt hva man skal kalle dem for alle sier jo forskjelig!) en del sminke kommer som regel med og kameraet da selvfølgelig :) 

HOT

Heisann godtfolk ♥

Da er jeg godt og vell tilbake i Norge, så jeg tenkte eg skulle ta opp igjen denne 30 days challengen. Jeg skal lage et innlegg om Tenerife turen i morgen tenkte jeg, men det er fortsatt en del skolearbeid som tar det meste av fritiden min. Tenkte jeg skulle prøve å lage en videoblogg om det jeg kjøpte, så kan godt prøve det, men vil ikke love noe for jeg er ikke så god på data greier og sånn. 


 

 

Day 17: Fem mannlige kjendiser du finner attraktive.

Haha, må bare le litt av den setningen men ja, here we go 
ZAC EFRON

LEONARDO DICAPRIO 

IAN SOMERHALDER (HAN ER SÅ KJEKK!!!)

JAKE GYLLENHAAL

RYAN SHECKLER♥ Hva syns du? 

Tenerife

Hola!

Her på tenerife er det så koselig! Vi har gått turer sammen med besta og bestefar hver dag. I går var vi på Las Americas og shoppet, jeg kjøpte ikke så mye men fikk kjøpt meg noen smykker, en parfyme, en suvernier kopp og noe klær. Senere på kvelden spiste vi kjøttboller og brun saus i leiligheten til besta. 

På søndagen, dagen vi kom, spiste vi paella på en av de lokale resurangene der kelnerene var i pensjonistalderen og kunne nesten ikke et snev engelsk! Så da måtte jeg snakke spansk for alle penga! haha. Skulle sett han spurte meg på spansk om jeg snakket litt spansk og når han hadde gått så alle på meg med sultne øyne og lurte på hva han hadde spurt meg om!

Både i dag og i går har alle sammen vært å jogga, til og med den flinke pappaen min! Og i dag løpte vi opp på toppen av et av fjellene her og så på soloppgangen og spiste frokost. Det var så nydelig, og maten her er kjempegod. Alt av brød og pålegg og frukt smaker kjempegodt, men det er kanskje på grunn av varmen

Senere i dag skal vi til las Americas igjen, og skal spise Lunsj på Hard Rock Cafe og se litt mer av byen. I dag er det en del kjøligere enn det har vært de to tidligere dagene, men det er jo fortsatt varmt. 

Bildene tar veldig lang tid å laste opp så det for holde med noen få bilder til jeg kommer hjem. 

 

Hva har dere gjort de siste dagene?

InstaInstaInsta

kcvTqSnENMkcYLooHEC2kcB2qpnEAnkP9GSLHELz

1. Tapas med familien på Bakgården // 2. Min første froze youghurt med kokkosnøtt smak! // 3. Selfie // 4. Bilde av tumblr en min!

 

Heisann hoppsann!

I morgen, klokken fire, skal jeg stå opp for å fly til Teneriffe! Jeg gleder meg så mye. Hele dagen i dag har gått til å pakke og å reise. Etter at vi hadde satt baggasjen opp på romene våre her på hotellet reiste vi ut for å finne en plass å spise middag. Og det skulle visst vise seg å være vanskeligere enn som så. Vi gikk fra resturang til resturang der det var fult over alt helt til vi, etter mye om og men, bestemte oss for å spise på Bakgården. Og så sååå god mat de har der! Vi spiste noe de kalte tapasfjøl som er en egenkomonert tapas servert på en fjøl. Dette ble nesten som en liten kick start på spania-turen og jeg gleder meg så sykt mye!

 Nå, i skrivende stud, har jeg lagt meg på hotellet sånn at jeg snart kan legge meg til å sove. Bildene over er tatt fra Instagramen min HER, og jeg må bare beklage for at jeg ikke har rørt bloggen de siste tre dagene, men det har rett og slett vært for mye skolearbeid. Derfor setter jeg challengen litt på pause. Slik at jeg slipper å styre med den på teneriffe og så kan jeg bare begynne igjen der jeg slapp når jeg kommer hjem igjen! Jeg skal prøve å blogge litt mens jeg er på teneriffe men jeg vil ikke love noe. 

 

Hvordan har dagen din vært?

 

Zzzzzz

Day 16: Noe du bare går med hjemme.

Pysjamas. Utenom det tror jeg kanskje jeg går med alt annet offentlig. Stilongs, joggebukse, onepiece... Alt slikt er jeg ikke så nøye med, men jeg prøver jo å gå i presantable klær det meste av tiden i hvertfall. 
//bildet er fra Zimbabwe i 2012
Hva er det du bare går med hjemme?

Det må bli krydderkake!

Day 15: Din favoritt oppskrift.

 

Krydderkaka til besta!! Å den er god den. Skal dele den med dere når jeg får tak i den. Takk Gud jeg ikke har den, da hadde jeg vært smellfeit, haha.

Når jeg var mindre pleide jeg å få mast meg til at hun skulle bake den. Da måtte hun som regel dobble oppskriften slik at jeg fikk halve kaka selv, og da snakker vi skuffkake... Jeg elsker den, og det er så godt med is til. Og så er den best varm da, men ja, har ikke ord. Haha, det bildet her er helt random, men det er så søtt, og Sarasnuppa er så bruuuuun! Første skoledag i førsteklasse :)

 

Hva er din favorittoppskrift?

My favorite instagrams

Day 14: Dine favoritt instagramer.

 

Hola!

Dette er da mine favoritt instagrammer. 

 

@andiclausen

kPxJ2uoREXkIGd4iIRKFkJ6CjboRNKj8r0TvIRGZ
@fashionhippiloves
kPofsjkcxykC4VpxEcwsj07zmnkc4bjgl2kGEc5L
@annijor
kPW1LERXTikMe3NYRXZ3jnoVcaRXdGkO8B4DRXbp
@freepeople
jbxd4pDh5zkP3jeejh9Y
kIOOGQDh5WkApklKjh9h
Jeg er også veldig glad i instagrammen til @giovanntenzillo. Jeg fikk dessverre ikke opp bildene hennes, så ta å sjekk den ut!
Dette er da de instagrammene jeg liker best og helst er inne på. De handler om litt forskjellig. Noe trening, mote, bilder, reisong og lignende. Jeg følger også en del andre fitspo instagrammer, men ja, disse er de jeg i hovudsak liker best.
Følg meg HER
Hva er dine favoritt instagrammer?


Treningsmotivasjon

Hej alle i hoppast.

Motivasjonen til å trene er på bunnen av en bølgedal for øyeblikket, og jeg drukner i lekser som jeg egentig kunne klart meg uten. Men jeg vil trene, jeg trenger bare litt motivasjon! Derfor skal jeg ta bilder av megselv i bikini senere i dag, og så skal jeg ta nye bilder om tre måneder. Det vil si at 10 mai så skal dere få se dem!

Jeg skal legge meg i hardtrening from til da og bare spise sunt. Det kommer til å bli vanskelig, men jeg vet jeg kan gjøre det fordi det er det jeg virkelig vil. Maten skal som sagt være sunn og jeg skal være flink til å huske på å spise i moderasjon, det er jo dessuten 80% kosthold og 20% trening, så kosten er viktig. 

dE4z8XHEJvcoXhK7nEMOdrGIMmnEJ3eC2xlqHEL1

Grunnen til at jeg velger tre måneder er rett og slett fordi jeg ikke regner med at jeg har fått noe særlig framgang etter bare en måned. Og det hadde vært flaut å ikke ha forandra seg noe serlig i det hele tatt. Men vi får se da om det gjør noe forskjell. Håper dere syns det høres litt spennende ut i hvertfall! Jeg klarer nesten ikke vente med å få startet. 

Følg meg på Instagram HER, kommer til å være flinkere til oppdatere om hvordan treningen går der enn på bloggen. 

 

Hva syns du?


#goingfit #anjakarine #fitgirl

 

 

I rock

Day 13: Noe du er god på/i.

 

Jeg er kjempeflink til å skyte! Det er nesten litt flaut, for jeg trener nesten aldri, og likevell ligger jeg på topp av resultatlistene. Det blir som regel trening en gang i uka max, hvis ikke ingen. Selvfølgelig er det stever og som man kan regne som treninger, men når andre spørr hvor mye jeg eller lillesøstera mi trener så blir svaret som regel "Veldig lite, nesten aldri egentlig".

Det er ganske dumt for jeg vet at hvis jeg hadde tatt meg tid til å  faktisk bare ta på meg skytterutstyret og tørrtrene for 15 minutter en gang i bland, eller proriterte å reise på skyttertreninga i stedet for å gjøre den biologileksa jeg egentlig kan gjøre i morgen, ville nokk resultatet bli enda bedre. Men skytetreninger blir som regel nedprioritert ettersom jeg er så opptatt av skolen. 

 

 

Til å være amatør tror jeg at jeg er ganske flink til å danse og synge. Oga kanskje til å bake og å lage mat. Dette kan jeg jo ikke si for sikkert da, men selv syns jeg at jeg er det :-)


Regner med å få en del hat etter dette innlegget, janteloven, men jeg er god til å skyte om dere syns det er reit at jeg sier det selv eller ikke.

08.02.2014

Day 12: Tre ting du liker med degselv og hvor konfortabel du er i din egen kropp.

Jeg syns selv jeg er en veldig sterk person, og da tenker jeg i hovedsak psykisk. Jeg har godt gjennom ganske mye og får høre det en del, så da velger jeg å tro at det stemmer. 
Jeg liker smaken min. Ikke det at jeg akkurat har alle tingene som deffinerer den, men jeg kommer til å få dem etterhvert. 
Jeg liker det at jeg er ærlig. Jeg mener det jeg sier. 

// bildet er fra i sommer
Jeg liker ikke kroppen min eller hvordan jeg ser ut. Jeg syns jeg er for stor, likt som kanksje ganske mange andre jenter på min alder. Jeg har egentlig ikke vært noe fornøyd med megselv siden jeg gikk på barneskolen en gang, men i slutten av 10-ende klasse hadde jeg ca en måned med et bra selvbilde. Jeg var på mitt største, men likevell hadde jeg liksom "godtatt" det og var stort sett veldig fornøyd og selvsikker. I dag er jeg ikke konfortabelt i mitt eget skinn. Jeg har ingen falt mage, ikke noe thigh gap eller slanke legger. Leggene mine har alltid vært store og det har vært eg stort problem for meg både psykisk og fysisk. Når jeg skal kjøpe nye sko passer ingen av dem som går over leggene og de er veldig stive så når jeg går gjør de som regel vondt. 
Men jeg har ikke tenkt til å finne meg i å føle det sånn lengre. Jeg liker å trene og å spise sunnt, så nå er det bare utskeielsene som må ta slutt!
Hva mener du om degselv?

Boktyven

I går var jeg og min kjære vennine Janne på kino og så Boktyven. Og den var så bra! Gikk over alle forventninger for å være ærlig. En skikkelig fin film og den var så inspirerende. Etter at vi var ferdige hadde vi begge skikkelig motivasjon til å begynne å gjøre det vi ville, bruke mer tid på de viktige menneskene rundt oss og virkelig sette pris på dem!


Filmen handler om en liten jente som heter Liesel. Hun lever under andre verdenskrig og blir sendt bort fra moren ettersom hun er en kommunist. Hun blir etterhvert veldig glad i den nye mammaen og pappaen sin, og nabogutten Rudy. Rudy var bare verdens skjønneste gutt! Alle gutter burde være mer som han. I hvertfall. Familien hun bor hos gjemmer i hvertfall en jøde etterhvert, han heter Max og Liesel blir veldig glad i han også. Han er veldig nære på å dø veldig mange ganger, og Liesel , som akkurat har lært å lese og skrive, begynner å lese for han. Hun "låner" bøker fra borgemesterens hustru, uten at hun vet det. (ganske sikker på at det var borgemesteren, men skal ikke si det helt sant). 

Du følger henne gjennom mange år og mange fantestreker, mens krigen pågår. En natt, helt uforbredt, blir byen hun bor i bombet. Og alle hun elsker, Rudy, mammaen sin og pappaen hennes, dør. Max finner hun senere igjen når hun jobber for faren til Rudy. Og hun lever selv til hun er godt over 90 år. 

Har du sett boktyven? Isåfall hva syns du? 

Verten

Day 11: Favoritt bok og hvorfor.
Min favorittbok må nokk være Verten, skrevet av Stephenie Meyer. Den ble gitt ut i 2008, men ble filmatisert først nå i fjord. Jeg ble skikkelig skuffet over filmen, regnet med at den ikke kom til å bli like bra som boka, for den er bra!, men ikke så dårlig. Hvis du ikke har lest den så ambefaler jeg alle som liker fantasy eller romantikk å gjøre det. Jeg liker veldig godt å lese og har lest en del bøker. Men å er jeg veldig trøtt, har ikke mer å si om denne utenom at den er veldig bra. Så les deg og ha en god helg alle sammen 

Hva er din favorittbok?

Hva er du redd for?

Day 10: Hva er du redd for?

 

Å være alene. Jeg like rikke å være alene. Jeg er redd for å være alene hjemme når det er mørkt. Jeg er redd for å dø alene. Jeg er redd for at jeg kommer til å ende opp uten noen som elsker meg, alene. 

Edderkopper. Når jeg var liten var jeg ikke redd for den, men nå hvis jeg ser en edderkopp på rommet mitt og den stikker sv så jeg ikke får tatt den sover ikke jeg der inne på minst en uke. Jeg har et annet problem med edderkopper også og det er at jeg ikke liker å drepe dem. Bestemor fortalte meg en historie da jeg var mindre om edderkopper som bringte lykke. Det å drepe dem betyr da ulykke, så hver gang jeg skal "fjærne" en edderkopp prøver jeg å slippe den ut sånn at den ikke blir skadet. Men det er et problem der og ser du, for hvis de begynner å løpe så får jeg panikk og moser dem i pappiret, og så blir jeg ordentlig lei meg etterpå... 

Døden. Det høres kanskje dumt ut, men jeg er skikkelig redd for å dø. Jeg er og redd for at mine nærmeste skal dø fra meg og at jeg da blir igjen alene. Jeg er redd jeg ikke kommer til å få gjordt alt jeg ønsker å gjøre før jeg dør, det er egentlig veldig skummelt å tenke på.

Mørket. Jeg er livredd for mørket. Har alltid vært det og kommer mest sansynlig til å alltid være det. Det er liksom så mørkt og skummelt og man vet liksom ikke hva som er i det. 

Skogen. Jeg er skogsredd, litt sånn ironisk i grunn med tanke på at jeg bor midt i skogen... Men jeg tørr nesten ikke gå ute i skogen om dagen. Spessielt ikke om natten og hvertfall ikke alene!

Høyder. Mamma har vell egentlig smittet meg med alle redslene sine, så jeg går ganske mye rundt og bekymrer meg. Enda en ting mamma har smittet meg med er høydeskrekk. Hvis jeg sitter på en gren to meter over bakken er det så vidt jeg kommer meg ned. Det er værre hvis jeg står på kanten av et stup eller noe lignende, da blir jeg liksom dratt mot kanten, hvis du skjønner hva jeg mener. Så jeg må ligge meg ned eller sitte meg ned eller klamre meg fast i noe. Jeg kan ikke bare stå der for da kommer jeg mest sannsynlig til å svime av. 

Jeg var i Zimbabwe i 2012 og da hoppet jeg i strikk fra Victoria Falls bridge, og det er veldig mange som spørr. "Ja, men har ikke du høydeskrekk da?" og jeg bare "Jo". Men tinge er liksom det at jeg hadde bare ett alternativ med å hoppe utfor der og det var å komme opp igjen. Jeg tenkte ikke på annet. Og det var kjempemorsomt. Nå klarer jeg faktisk ikke helt se for meg at jeg gjorde det, men jeg gjorde det. Og det var først etter at hoppet var ferdig, når jeg hang under bruen og dinglet at panikken angrep meg og jeg ville opp igjen.

Vann.  Jeg elsker vann. Men samtidig hater jeg det. Når jeg dykker og holder meg under vann eller jeg kan se bunn er alt greit. Men så fort jeg er over vann eller en plass der det er dypt kan jeg få litt panikk. Jeg vet ikke hva som er under meg, og jeg er livredd for å dø. 

Propeller.  Denne henger kanskje litt sammen med vann delen, men jeg er i hvertfall kjemperedd for propeller. Og da gjelder det spessielt på båter. Når vi kjører tube eller vannski på hytta og jeg faller i vannet eller skal opp igjen i båten må de nesten ha skrudd av hele greia før jeg nermer meg den. Det er nesten værre når Taran skal opp igjen i båten for hun tenkter ikke over sånnt med propeller og sånn.

Spøkelser. Jeg er også veldig redd spøkelser. Jeg tror på nesten alt jeg hører av sånne historier. Så de gangene jeg har sett på for eksempel paranormal activety har jeg ikke sovet på evigheter. 

Glasskår. I det siste har jeg blirr skikkelig redd for å svelge glasskår eller få det i øye eller få det i fingeren og ikke få det ut. Når jeg tar ut eg tlass fra skapet og det mangler en liten bit på kanten rundt så drikker jeg ikke fra det. Jeg er så redd for å svelge glasskår og bare dø. 


Uff, Ja det var vist en del det. Jeg må klare å kvitte meg med mange av de "fobiene" her. Sånn som å dø og edderkopper. Kanskje den med skogen og men man vert jo aldri hva som lurer uti der... 

 

 

Er det noe du er redd for?

#reddfor #scary #myfears

Vær din egen helt!

Day 9: Favoritt quote


Første gangen jeg hørte dette sitatet ble jeg skikkelig inspirert. Jeg merker selv hvor utslitt jeg blir av å skulle gjøre alle rundt meg fornøyde til en hver tid, og det ender som regel med et dårlig resutat i det jeg har tatt føre meg når det gjelder både skole, venner og familie. Så å sette seg selv først en gang i bladt er ikke så ille som man skal ha det til. Jeg tror budskapet med dette sitatet er at man egentlig bare kan blåse i hva alle andre mener og syns om deg, og at man bare må kunne klare å leve livet slik du selv ønsker det. For uansett hvor mye du prøver på å gjøre moren din stolt, eller faren, læreren din eller samfunnet, så kommer du alltid til å være den viktigste personen i ditt liv. Du gjøre som du føler er riktig for deg og kanskje være litt "egoistisk" i blandt. Men så lenge du blir fornøyd med dine egne resultater og klarer å være stolt av deg selv, så vil alle andre også bli det etterhvert.

 

 

Onsdagskyss ♥

Hva er ditt favoritt sitat? Og hva syns du om dette sitatet? 

#quote #edsheeran #30dayschallenge

Sing me a lullaby

Day 8: Tre ting du alltid har hatt lyst til å gjøre. 

 

Lære å danse ballett 

Siden jeg så på Angelina ballerina som lita, har eg alltid hatt lyst til å lære meg å danse ballett. Dere husker vell henne? Den lille hvite musa med rosa kjole og silkebånd som hun drev å snurret rundt  med? Åe, det var så skjønnt. Men her jeg bor kan jeg ikke påstå at det fins det beste utvalget i hobbyer og sporter, det går mest i fotball her som i andre små bygder. Så derfor har det ikke blitt noe ballet på meg. De har faktisk hatt veldig mye annet her, en del hip hop, og noe magedans, også noe sånn freestyle ish, men ikke ballett. Så det er noe jeg må prøve ut før jeg blir gammel.

 

Bo på gård

Jeg har alltid vært veldig glad i dyr. Så når jeg var mindre la jeg planer om å flytte til Odda, forde der var det så fint, og få meg morelltrær, hest og hund. Og kanskje noen epletrær, katter og kuer. Jeg har ikke helt slått fra meg den ideen, men siden jeg egentlig vil jobbe i utlandet så tror jeg det vil bli litt  vanskelig å pendle fra Odda til Afrika hver dag... Grunnen til jeg vil bo på bondegår er vell egentlig bare det at jeg er veldig glad i dyr, og vil ha dyr rundt meg som voksen. Og så er det jo morsomt å kunne så sin egen mat da, eller så er det vel bare jeg som er sær, haha.

 

Vinne LS

Jeg begynnte å skyte som åtte-åring og siden mitt første Lansskytterstevne i 2008 i Førde har jeg hatt lyst til å vinne LS. Det har jeg da ikke klart enda, og nå er konkuransen tusen ganger vanskeligere siden jeg går opp i senior og skal skyte på 200 og 300 meter i stedet for 100. I tillegg må jeg skyte ganske masse stående og jeg kan ikke si jeg trener sp veldig mye i skyting. Så det er noe jeg må gjøre noe med hvis jeg vil ha en sjags på en pokal!

 

 

Har du noe du alltid har hatt lyst til å gjøre?

 

Play movie

Day 7: Fem beste filmene og hvorfor du mener det. 

 


1. Friends whit benefits: 
Denne filmen er herlig! Den er så morsom, blir så glad av å se den. Og Mila er så pen! For dere som ikke har sett den (håper alle har sett den en eller annen gang) handler den om Jamie (Mila) som er en headhunter, og Dylan (Justin) som da blir "annsatt" av Jamie. Etter at Dylan har tatt jobben begynner Jamie og Dylan å være ganske mye sammen, men på grunn av at tidligere forhold har gått i dass, ønsker ingen av dem noe fast forhold. Og de ender da opp som venner som bare ligger sammen. Hvis du ikke vil vite slutten stopper du å lese her. Dette forholdet går ikke så bra i lengden, og de ender opp sammen. Og det er så søtt!
2. Biler:
Denne er barnslig, men så morsom å se. Velger den hver gang vi skal se film med søskenbarna eller noen andre for den saks skyld. Jeg kan seriøst alle relikkene.  Handler om Lynet McQueen som er en raserbil, han kjører seg vill på vei til et løp og forelsker seg i en annen bil i den byen han blir stuck i. 
3. The perks of being a wallflower:
Jeg har bare sett denne en gang enda, men den gjorde skikkelig inntrykk. Det handler om en gutt som ikke er så populær forde han egentlig ikke sier noe. Men så finner han noen som er mer like han, noen man kanskje egentlig ville kalt rare. Du lærer å kjenne han og da blir den bare tristere og tristere, og den er så fin og trist på samme tid. 


4. Titanic:
JEG ELSKER DENNE FILMEN! Å den er så fin! Begynner å grine før den har begynt forde jeg vet hva som kommer til å skjer. Og Leonardo DiCaprio... Trenger jeg si mer?
5. Transformers:
Jeg liker alle tre filmene veldig godt, men treeren er min favoritt. Jeg hadde faktisk ikke sett noen av dem før vi skulle på kino og se den siste. Hadde ingen forventninger, rett og slett forde forslaget mitt om romantisk komedie ble nedstemt av resten... Men herregud, det var jo kjempegøy! Må jo tro jeg er idiot, de er ikke så bra. Ja særlig. De er så bra. 
Hva er din favorittfilm, og hvorfor liker du den?Ten years from now

Day 6: Hvor ser du deg selv om 10 år?

 

Om 10 år er jeg 27 år gammel, det er rart å tenke på, men det virker ikke så veldig gammelt. Jeg kan vedde på at jeg akkurat er ferdig med utdannelsen min og har så vidt begynnt å jobbe. Forhåpentligvis har jeg turt å følge drømmen min, og fått meg en jobb i et land i Afrika, eller jobber som nue kult i et annet land. Jeg har nok penger til å klare meg, men sikkert ikke i bøtter og spann siden jeg er nyutdannet. Og jeg bor i et veldig søtt hus eller en søt leilighet. Lyst, ryddig, med litt sånn boho-innslag. 

En hund er et must. Eller en katt, eller noe dyr av noe slag. Helst hund. Haha. Men ja, i hvertfall dyr er en viktig ting, og jeg har alltid hatt lyst på en hund. Et søtt lite kosedyr som bare elsker meg! Treningsbuddy og greier. Jeg håper jeg har klart å holde på de fleste vennene jeg har nå, og at vi er sammen kjempeofte og finne rpå masse morsome ting sammen. Og så har jeg kansje en søt kjæreste da. Ikke sikkert, men det går vell ann å håpe. Jeg har fortsatt å trene og å spise sunt, og har en sunn livsstil, med både fysisk og psykisk god helse.Hvor ser du degselv om 10 år fra nå?

Love, oh love

Day 5: Din deffinisjon av kjærlighet ♥ Jeg tror at det å virkelig elske noen vil si at man er villig til å gjøre hva som helst for den personen, man er villig til å gi opp egne drømmer for din partners. Kjærlighet handler om å stole på hverandre, å kunne fortelle hverandre alt og å kjenne friheten i å være seg selv, usminket. Det handler om å ha fler gode enn dårlige dager, å få hverandre til å le når man helst vil gråte og å sitte sammen og aldri gå lei av å bare snakke sammen. Ekte kjærlighet handler om de små tingene, de man egentlig ikke tenker så mye over, som å legge igjen en lapp der det står "Jeg elsker deg". Eller å åpne døren og si "damene først". Eller tappe i badekaret når din kjære kommer hjem og er sliten, uten å spør, men du bare vet at de trenger det. Og man skal ha lyst til å gjøre sånne søte ting, det skal ikke oppfattes som et mas. Jeg tror også at det er viktig å være tiltrukket av hverandre fysisk, uansett hvor mye man sier "det er innsiden som teller". 

Jeg vet ganske mange "eldre" mennesker sier at sånn type kjærlighet ikke finnes, de snakker bare om å sammarbeide og lignende. Men det blir jo helt feil! Det skal krible i magen når du ser personen du elsker, uansett hvor lenge dere har vært sammen. Kanskje det dabber litt av etterhvert men den gode følelsen skal ikke forsvinne. Det irriterer meg så når voksne sier slikt. Hva skal jeg liksom forvente når jeg blir eldre?

Det er egentlig ganske vanskelig å deffinere kjærlighet, det er så stort og viktig. 

 

Hva mener du om kjærlighet? 

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013
+ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Anja Karine Bjørnsen, jeg er en 17 år gammel jente fra Drangedal som interreserer med for skyting, trening og å lage mat. Drømmen min er å få oppleve verden. Og dette er mitt liv, upyntet.Kontakt

anja-kb@hotmail.com


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt

hits