Segoviaturen - i bilder


 Endelig!

Day 30: Oppgutrer og nedturer i løped av challengen. 

Da er det siste dagen av challengen dere! Føler egentlig det har gått ganske bra til å være meg, haha. 
Noen oppturer i løpet av den siste tiden må være blandt annet turen til Tenerife, at jeg fikk femmer på et engelsk essay jeg skrev. At det har begynnt å komme ordentlige vårtegn, russerevyen for tredjeklasse var skikkelig morro. Noen nedturer har det jo også været, jeg er jo ikke lenger sammen med den gamle kjæresten min. Vi har fortsatt matte på skolen, haha, og jeg som pleide å elske matte. Det er jo selvfølgelig mer av begge, men nå er jeg så trøtt at jeg ikke klarer å holde øynene åpne lenger, klokka ni på kvelden liksom. Jeg takker for meg for i dag, her er et bilde jeg tok spessielt til denne anledningen tidligere i dag ;-)
Var de ikke fine? ♥

Sjokolademuffins

Hei søte! Her er en oppskrift på sjokolademuffins uten melk, egg og hvetemel. Jeg syns selv de var kjempegode, men de er sikkert ikke noe for kresne folk.. 

 

Det du trenger:

3 dl mandler 

10 ferske dadler

2 ts malt kardemomme

1/2 dl kakao pulver

3/4 dl kokosolje

1/2 vaniljestang eller litt vaniljepulver

1 eple 

3 dl blåbær Jeg brukte 2 dl mandler og 1 dl hasselnøtter, så det går bra å bruke det også hvis man ønsker. 

 

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 175 grader 

2. Kjør nøttene til fint mel i en kjøkkenmaskin. 

3. Ta ut steinene fra dadlene og kjør dadler, kardemomme, kakao og kokosolje inn i melet.


4. Tilsett frøene til vaniljestangen eller 3/4 ts med vaniljepulver til blandingen. Riv eplet grovt og ha det i maskinen. Kjør til deigen er glatt.

5. Ha i blåbær og kjør litt til. 


6. Fordel deigen i små muffinsformer, 2 ss på hver ca. 

I oppskriften stod det 14 stk men jeg fikk bare 11. 

7. Stekes i ovnen på nederste rille i 25 minutter. Mine var fortsatt gange bløte på innsiden etter 25 minutter så stekte dem litt til men de ble ikke noe bedre, så regner med at de skal være sånn. Avkjøles på rist.Bon appétit ♥One day maybe

Day 29. Hva ville du gjort hvis du fikk gjøre akkurat hva du ville?

Hola!
Hvis jeg fikk gjøre akkurat det jeg ville, hvis jeg kunne valgt fra øverste hylle, ville jeg valgt å reise. Reise masse, over alt. Jeg vil ut og opp og oppleve! Hvis jeg kunne gjort akkurat det jeg ville, ville jeg ha ditcha skolen og bare satt meg på første fly til ett eller annet spennende land. Vise alle der hjemme at jeg er i stand til å stå på egne bein og passe på megselv ute i den store verdenen. Jeg er veldig glad i Norge, det kommer alltid til å være hjemme. Og jeg liker lufta her, naturen, klimaet og den ganske sikre økonomiske tryggheten, men det er ikke nok til å holde meg her. Jeg må ut. Jeg ville reist til Peru først og så videre til Cuba! Andre land jeg vil reise til er spessielt land i Afrika og kanskje i midtøsten, jeg er hodestups forelsket i afrika... haha. Jeg må selvfølgelig en tur i USA en gang regner jeg med, og så skal jeg til Australia.
Hvor jeg får puttet inn vetrinærutdanningen min i dette her det vet jeg ikke. Kanskje jeg heller bare får bli reiseleder eller noe lignende.
♥ Hva ville du gjordt hvis du kunne gjort hva du ville?

"Jeg tror jeg går denne veien, jeg.."

Day 28: Favoritt dikt.

 

The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I ?
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

 

- Robert Frost 

Mars

God morgen søte! Jeg kan ikke tro at det allerede er mars, det er jo snart sommer og sol jo. Det er så deilig å våkne opp og se at det er lyst ute og kunne høre fulene kvitre. Og det som er enda deiligere er at det fortsatt er lyst ute når man kommer hjem fra skolen. Føler ikke lenger at jeg kaster bort hele dagen min på skolen, men faktisk har litt dag igjen til å gjøre ting jeg vil gjøre! KJEMPE deilig.

Dette er fokosten min i dag. Grønn juice av 1 pære, 1 eple, en håndfull spinat, en stangseleri stang, litt hjertesalat, 2 cm ingefær og 1/4 stor sitronbit. Nam, nam, nam ♥

Håper dere får en bra dag i dag og nyter det fine været! :-)

 

Tumblr snakk

In the spotlight

Day 25: Artister eller band du har sett live.

BEYONCÉ

Jeg var å så på Beyoncé i Oslo her i fjord sammen med en venninnegjen og det var legendarisk! Jeg var ikke den eneste der med Beyoncé som mitt store forbilde og det var så morsomt og deffinitivt verdt all reisingen. Jeg satt på tribunen på nesten samme plassen som disse videoene er tatt, men de er ikke mine, der er det masse skriking og synging, haha!

Hun sang desverre ikke favorittsangen min, så en ny konsert må det nesten bare bli! Dessuten var jeg så gira, at jeg nesten ikke husker noe fra selve konserten...


BRUCE SPRINGSTEEN

Jeg var også på Bruce Springsteen i fjord vår! Pappa er ordentlig fan og jeg har klaget hver eneste gang han har reist på konset uten oss. Så denne gangen tok han oss endelig med og det mp jeg si var en opplevelse for livet! Jeg hører faktisk en del på Springteen selv og det var bare enda morsomere å se han live. Jeg viste ikke at han sang så lenge, og når konserten egentlig var ferdig begynnte hele folkemengden og synge, og da begynte han igjen også! Jeg var glad jeg hadde på meg joggesko, tror vi var inne i Telenor Arena og hørte på han synge i nesten tre timer... Men jøss det var morro!
Jeg har selvfølgelig sett andre artister og sånn live. Gabrielle var i Drangedal her for to år siden og jeg har sett Erik og Kriss og Wig Wam som alle sammen har spilt på Strannadagene. Men regner ikke med dem, for de virker liksom ikke helt som ordentlige konserter etter det jeg så hos Springsteen og Beyoncé.
Hvilke artister har du sett live?
Ingen av videoene er mine egne, men tatt fra youtube

My sting might kill

Day 24: Stjernetegnet ditt og hvordan du syns det passer deg. 

 

Okei dette blir et ganske personlig innlegg skjønner jeg, men skal prøve å være flink til å forklare og slikt underveis. Jeg er født i skorpionen noe jeg faktisk føler passer ganske bra! Jeg er ikke sikker på om jeg vil tro på alt som skrives i horoskoper og slikt, men det jeg har lest og opplevd så langt stemmer overraskende bra.

Skorpioner skal være ganske følsome og bry seg veldig mye om andre, spessielt familie og nære venner, men har veldig lett for å bli såret, selv om det ikke ser slik ut på utsiden. Skorpioner har også lett for å være litt for ærlige. De skal også være ganske hevnlystige hvis de først blir såret. Man skal kunne stole på en som er født som skorpion, men de har som regel vanskeligheter med å betro seg til andre mennesker og fortelle egne hemmeligheter. Skorpioner har som regel noe mystisk og tiltrekkende over seg og når det gjelder kjærlighet er skoriponer lidenskaplige og lojale. Det skal være ganske vanskelig å komme inn på en skorpion, sånn orgentlig, men når du først slipper inn, vil man oppgade stor lidenskap. En skorpion tenker som regel for mye og stiller store krav til både seg selv og andre. 

Dette er kort sagt en del av det jeg har lest, godt oppsumert. Jeg er ikke flink til å snakke om hvordan jeg har det, og har ført nå begynnt å åpne meg for mine nærmeste. Jeg vet veldig godt at jeg ofte er litt for ærlig, og jeg er ikke særlig flink til å pynte på sannheten heller. Uff, stakkars vennene mine.. 

Det at skorpioner er hevnlystige stemmer vell ganske godt det og, men det sier vell sitt. Jeg vil ikke si at jeg føler meg så veldig attraktiv eller mystisk, syns selv jeg virker som en kanskje litt kjedelig vanlig jente på utsiden som regel. 

Jeg kunne aldri funnet på å være utro mot kjæresten min. Det er å gå aaalt for langt, kan ikke en gang se det for meg. Så skjønner det med at vi kanskje er lojale for, nei uff, det hadde bare ikke skjedd. Og som sagt tidligere er jeg en ganske lukket person som sliter meg å slippe folk innpå meg. Jeg liker ikke snakke om dette her, her på bloggen en gang. Føler jeg utfordrer meg selv! Jeg har også veldig store krav til spessielt megselv, stiller krav til de rundt meg også, men ikke på samme måte. Jeg har alltid strevet etter toppkarakterer på skolen, de besteskyteresultatene og ja det beste av alt. Men jeg er heldighvis ikke redd for å drite meg ut da, eller prøve nye ting og det er jo veldig bra!

 

Nå er jegg rett og slett kjempetrøtt så går og legger meg nå, håper dere syns det var litt interressant å lese :-) 

 

Verdens internasjonale pannekakedag

Hei søtinger ♥

I dag er det som dere kanskje har fått med dere den internasjonale pannekakedagen i dag, og da ble det jo pannekaker til middag! Jeg lagde noen ganske sunne, inspirert av en venninnes oppskrivt, og spiste det med blåbær, druer og yakonsyrup. Naaam. Tekanna er fra Tenerife btw, var den ikke søt? 

Dagen i dag har jeg brukt til å pakke og flytte ned til mamma, like stressende og kjedelig hver gang. Bare tre uker til neste gang, haha.. 

Oppskriften er veldig enkel, du bare blader det sammen til en passe røre, rett og slett. Jeg brukte ett egg og en halv boks med kesam. Havregrynene kjørte jeg til mel før jeg blandet dem med røra.

 

Pannekaker alá Marie:

♥ Kesam

♥ Havregryn

♥ Egg

♥ Melk

♥ Stevia

♥ Kanel 

 

 

Hva har du gjort i dag? 

#pancakes #digg

 

 

Shuffling

Day 23: Putt iPoden din på shuffle "vis" de ti første sangene.

 Eminem - The Real Slim Shady

 

Miley Cyrus - Party in the USA

 

Bruno Mars - Gorilla 

 

The xx - Angels 

 

 Bruce Springsteen - I'm on fire 

 

Corey Gray - Pumped up Kicks

 

Taylor Swift - I knew you were trouble

 

 Katy Perry - California Gurls 

 

Lana Del Rey - Born to die

 

Shakira - Can't remember to forget you

 

Det er ikke alle av disse sangene jeg hører på nå for tiden, men det er i hvertfall noen av dem jeg har i spillelista mi ♥

 

Det visste jeg ikke!

Day 22: 15 fakta om deg selv. 


Oi, det var mange faka.. Jaja vi får vell bare begynne.
1. Jeg liker nesten all slags mat, bare ikke lutefisk. 
2. Jeg elsker å lese bøker, men tar meg ikke tid til det i hverdagen. Jeg liker også å bake og å lage mat, men dette blir som regel også nedprioritert desverre...
3. Jeg er veldig glad i actionfilmer og komedier, men som hos nesten alle jenter er favorittsjangeren romantisk komedie. 
4. JEG VIL REISE HER IFRA OG OPPLEVE VERDEN! 
5. Fire er lykketallet mitt.
6. Jeg liker å stå på snowboard.
7. Jeg har en katt som heter Tigerlilje, etter indianerprinsessen i Peter Pan, og jeg har hatt henne siden jeg begynte i første klasse!
8. Kameraet mitt er Canono EOS 600D og jeg har tre linser til det, en Canon 50mm, en Canon 18-55mm, og en sigma 50-200mm. Neste på ønskelisten er en 85mm eller en makro linse. 
9. Når jeg var liten likte jeg ikke smaken av vann, så drakk bare melk. 
10. Jeg er veldig flink til å rote bort ting, og de trenger ikke være små ting heller! For øyeblikket har jeg rotet bort kamerastativet jeg kjøpte før jul, og hvordan kan man rote bort et kameratativ?!
11. Jeg kommer aldri til å jobbe på en oljeplatform.
12. Hvis jeg kunne vært et dyr tror jeg jeg  ville vært en kenguru slik at jeg kunne puttet alle tingene mine i pungen. Eller kanskje en elefant, det er jo om å gjøre å være størst så du kan jo spise hva søren du vil! Hvem ville ikke vært en elefant?
13. Jeg har lyst til å tjene mine egne penger. 
14. Hvis jeg bare fikk bestemme hvordan ett rom i mitt fremtidige hus skulle sett ut, ville jeg endt opp med å slå sammen hele huset til ett stort rom og bestemt utseende på det. Jeg er en veldig kontrollfreak. 
15. Jeg er veldig glad i sterk mat, men den trenger ikke være så veldig sterk før jeg begynner å grine og snørra renner, haha æsj. 
Ja det var femten, håper du syns det var litt morsomt å lese! Ha en fin dag videre :-D
 Noe du ikke visste?

El otoño

Day 21: Favoritt årstid og hvorfor.

 

God morgen søtinger!

Den her  er litt vanskelig, rett og slett fordi jeg liker alle årstidene. Jeg gleder meg jo noe helt grusomt til sommeren for å finne på masse kødd. Våren er så fin for da kommer alle blomstene, og vinteren er fin med masse snø! Men favorittårstiden min må være høsten. 


Jeg har alltid likt høsten litt ekstra, kanskje forde jeg er født da, haha neida. Men jeg har alltid syns det har vært så fint! Også er det litt hele greia med høsten, og alle de tingene jeg assosierer med årstiden. Du kan for eksempel reise på telt-tur og grille, gå på jakt, du kan spise så masse suppe du bare orker, og drikke så masse te og kakao som mulig. Fargene på trærene skifter, så når du går bortover og bare ser på de flotte fargene syns jeg det ser så koselig ut. Det blir også kjøligere i lufta, men ikke så kaldt at du må finne fram boblejakka. Jeg vet ikke hva det er som gjør at jeg liker høsten så godt, kanskje forde det er deilig å få tid til å tenke på alt det morsome du gjorde i løpet av sommer, eller alle hytteturene du vil reise på til vinteren, at det snart nermer seg jul igjen. 
Hva er din favorittårstid?
Les mer i arkivet » Mars 2014 » Februar 2014 » Januar 2014
+ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Anja Karine Bjørnsen, jeg er en 17 år gammel jente fra Drangedal som interreserer med for skyting, trening og å lage mat. Drømmen min er å få oppleve verden. Og dette er mitt liv, upyntet.Kontakt

anja-kb@hotmail.com


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt

hits