Sjokolademuffins

Hei ste! Her er en oppskrift p sjokolademuffins uten melk, egg og hvetemel. Jeg syns selv de var kjempegode, men de er sikkert ikke noe for kresne folk..

Det du trenger:

3 dl mandler

10 ferske dadler

2 ts malt kardemomme

1/2 dl kakao pulver

3/4 dl kokosolje

1/2 vaniljestang eller litt vaniljepulver

1 eple

3 dl blbr



Jeg brukte 2 dl mandler og 1 dl hasselntter, s det gr bra bruke det ogs hvis man nsker.

Slik gjr du:

1. Forvarm stekeovnen til 175 grader

2. Kjr nttene til fint mel i en kjkkenmaskin.

3. Ta ut steinene fra dadlene og kjr dadler, kardemomme, kakao og kokosolje inn i melet.


4. Tilsett frene til vaniljestangen eller 3/4 ts med vaniljepulver til blandingen. Riv eplet grovt og ha det i maskinen. Kjr til deigen er glatt.

5. Ha i blbr og kjr litt til.


6. Fordel deigen i sm muffinsformer, 2 ss p hver ca.

I oppskriften stod det 14 stk men jeg fikk bare 11.

7. Stekes i ovnen p nederste rille i 25 minutter. Mine var fortsatt gange blte p innsiden etter 25 minutter s stekte dem litt til men de ble ikke noe bedre, s regner med at de skal vre snn. Avkjles p rist.



Bon apptit♥



Karrisuppe

Heisann, da syntes jeg dere skulle f en liten oppskrift av meg. Jeg er syk s har vrt hjemme fra skolen i dag og i gr, men Inger var s grei at hun laget kyllingsyppe til meg tidligere i dag!

Her er oppskiften, den er opprinnelig Taran sin, s all kredit til henne. Vi har ikke pleid ha grnnsaker i rett og slett forde vi ikke tenkte p det tidligere, men det har fltes som om noe har manglet s vi fant ut at neste gang skal det oppi med grnnsaker! Hvis du har grnnsaker oppi ville jeg annbefalt ikke bruke s mye kylling forde det er ganske masse kylling beregnet p en person.

2 personer

Ingredienser:

- ca.400g kyllingkjttdeig

- 1 vanlig lk

- en halv chilli

- 1-2 hvitlksfedd (kommer ann p om du liker hvitlk eller ikke)

- 0,5 dl utblandet kyllingbuljong

- 1 boks kokosmelk

- 2 ss creme fresh

- 1,5 ts karri

- en halv ts gurkemeie

- salt og pepper etter smak

du kan ogs steke grnnsaker ha oppi hvis du nsker det for eksempel sjampinjong, gulrtter og/eller paprika er godt.

Slik gjr du:

1. Stek kyllingkjttdeigen, chilli, lk og grnnsaker i olje sammen med karrien.

2. Hell over buljong, kokosmelk, creme fresh, gurkemeie og salt og pepper. Det kan vre lurt ha det over i en kjele p dette punktet hvis du har en liten stekepanne.

3. La den s putre i noen minutter til du ikke orker vente lengre ;-)

P.S; den kan vre litt sterk for noen s du fr smake det litt til etter slik du nsker den.

♥Bon appetit

Hjemmelaget iskaffe



Heisann!

Okei, denne er veldig god syns jeg da. Og det er s lett lage iskaffe selv! S derfor tenkte jeg vise dere en litt sunnere versjon av den typen man fr kjpt i butikken.

Her er det du trenger:

Jeg bruker som regel skummet melk, men det hadde vi ikke hjemme for yeblikket. Man kan ogs bruke all slags typer stningsmiddel. Her har jeg brukt agavesirup, men det gr helt fint ann bruke stevia, sukrin eller honning hvis man heller vil det. Vaniljepulver er selvflgelig valgfritt bruke.

Du kan ogs bruker isbiter oppi slik at den faktisk blir "iskaffe", eller lage den og la den st i kjleskapet.

Slik gjr du:

1. Kok opp vannn og bland ut espresso pulveret som anvist p pakken. Og rr det ut godt.

2. Ha i stningsstoff etter nske. Jeg liker at det er stt s derfor lager jeg den som regel ganske s st. Og bland det godt.

3. Hell s i melken, her ogs m selv se litt p hvor sterk/svak smak du vil ha. Og ha oppi vaniljepulver hvis nsket.Hper det smaker! ♥


Liker du iskaffe?

Gulrotsmoothie



Hei!

Dette blir den frste oppskriftsposten min! Og det er morsomt. Jeg lagde denne til frokost i dag, den er veldig god og man blir ganske mett av den, men det holder ikke s lenge s du kan godt lage litt mat i tilleg.

Her er det du trenger:

2 Gulrtter

1 Appelsin

1 Eple

1 Banan

1 dl Kokosmelk

1 dl Eplejuice

Jeg lagde egen juice av to grnne elper i juicemaskinen vi her her hjemme. Hvis du ikke har det gr det veldig fint ann bare bruke vanlig eplejuice.




Slik gjr du:

1. Press appelsinen. Riv eple og gulrttene, velg selv om du vil ha med eller uten skallet, men bruk helst skallet. Del bananen i biter og ha alt sammen i en blender.

2. Hell deretter kokosmelken og eplejuicen sammen med blandingen og bland godt.

Enjoy!


Les mer i arkivet Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014
+ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Anja Karine Bjrnsen, jeg er en 17 r gammel jente fra Drangedal som interreserer med for skyting, trening og lage mat. Drmmen min er f oppleve verden. Og dette er mitt liv, upyntet.



Kontakt

anja-kb@hotmail.com


Kategorier




Arkiv









Gratisdesign laget av Tonjemt

hits