Til deg

♥♥

Jeg så denne videoen for en liten stund siden, og den krøp rett under huden på meg. Den er virkelig verdt å se!

Psykisk syk?

Rosa blogging er ikke min greie, har prøvd det en stund nå, og det er virkelig ikke meg. Derfor vil jeg gjøre dette på min måte. Jeg skal ikke bare skrive innleg som dette, men de kommer til å være litt mer "mer", hvis dere skjønner.

Noe jeg har tenkt på lenge, men egentlig ikke turt å snakke om forde det det kanskje er litt tabu? Det jeg tenker på er den psykiske helsen til ungdommene i dag. En ganske stor del av vennene mine sliter psykisk både av angst, spiseforstyrrelser, ting som har skjedd hjemme, dårlig selvtillit og dårlige selvbilder. Jeg er ingen lege så å kunne diagnosere hva de sliter med er vanskelig for meg, men det dekker vell noe.

Som ungdom så skjer det jo veldig mye utenom veldig mye skolearbeid, man finner ut hvem man vil være, hva man vil stå for og hva man vil gjøre i arbeidslivet. Man må også tilpasse seg voksenlivet med jobb, og noen hybelboere betaler reininger. Og selv om de voksne forventer at man skal oppføre seg som dem, blir vi behandlet som barn når vi gjør feil, feil det er viktig at vi lærer av. Noe som er veldig forvirrende! Det at alle barn og ungdommer har 24-timer tilgang til alt av massemedier, gjør det heller ikke lett å kunne unngå bilder av perfekte jenter og gutter som er tynne og muskelløse. Mange mener at det er bra at fler unge følger "Fit is the new skinny", selv hadde det motsatt effekt på meg. Jeg tenkte at "Nå som alle andre blir store og muskeløse, kan jo jeg bli tynn" men det skjedde jo ikke helt da. Selv om jeg begynnte å trene og spise sunt og av og til veldig lite. Selvbildet blir jo så og si kastet ut av vinduet når du innser at du ikke ser slik ut. Jeg sliter selv med en del av dette, men er det på grunn av hvordan samfunnet vårt har blitt? Man se bra ut, og presset bare i klassa mi av hvordan man se ut gjør at jeg gir opp bare ved tanken. Skolearbeidet var jeg klar over kom til å bli tyngre med åra, men syv "store" ting på en uke er mer en hva jeg sa ja til å bli med på altså. Og hadde det bare skjedd en uke, men når man har tre-fire store innleveringer/prøver/ect. hver uke! Man har jo ikke tid til å spise en gang. Nei jeg vet ikke hvorfor så mange fler unge sliter psykisk.

♥ Har du noen tanker om dette? 

Les mer i arkivet » Desember 2013 » November 2013 » Oktober 2013
+ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Anja Karine Bjørnsen, jeg er en 17 år gammel jente fra Drangedal som interreserer med for skyting, trening og å lage mat. Drømmen min er å få oppleve verden. Og dette er mitt liv, upyntet.Kontakt

anja-kb@hotmail.com


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt

hits